10. Rimski dani u Vinkovcima

10. Rimski dani u Vinkovcima obilježavaju se od 16. do 18. lipnja 2023. godine, pa tako i neizostavan, uvijek dobro posjećen “Rimski sajam” koji obiluje mnoštvom raznovrsnih proizvoda vezanih za Rim i antičko razdoblje.

Ovom povijesnom, turističkom i edukativnom manifestacijom, Turistička zajednica grada Vinkovaca u suradnji s Gradskim muzejom Vinkovci te ostalim partnerima želi pokazati koliko je Rim imao utjecaj na područje grada Vinkovaca, njihov način života i vjerovanja. Manifestacija je to kojoj je cilj osvijestiti i lokalno stanovništvo i goste o velikoj povijesti grada na Bosutu, te prezentirati Vinkovce kao grad bogate povijesne baštine i arheoloških nalaza.

Zanimljive radionice očekuju sve sudionike, pa će se oni željni znanja i novih vještina moći upoznati s izradom keramike, nakita, lovorovih vjenčića, rimskih pločica, tkanjem, ali i žongliranjem i zračnim akrobacijama.

Rimski car Valentinijan I. rodio se 321. godine u rimskom naselju Aurelia Colonia Cibalae koje je postojalo na tlu današnjih Vinkovaca. Valentinijan I. i brat mu Valens, također rimski car i rođen u Cibalama, jedini su rimski carevi rođeni na području Republike Hrvatske.

Vinkovci, od 16. do 18. lipnja 2023.

0 0 Glasova
Ocjena članka
Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare