thecroats.com
hrvati.hr

Srijeda, 21 veljače, 2024

thecroats.com
hrvati.hr

InfoPlaninarenje u Hrvatskoj

Planinarenje u Hrvatskoj

Planinarenje u Hrvatskoj pruža raznovrsne mogućnosti istraživanja prekrasnih planinskih krajolika, nacionalnih parkova i prirodnih ljepota. Evo nekoliko popularnih planinskih područja u Hrvatskoj koja možete istražiti:

Velebit
Nacionalni park Sjeverni Velebit i Nacionalni park Paklenica nude brojne staze i planinarske rute. Planinarenje možete kombinirati s posjetom pećinama, poput Cerovačkih ili Manita pećina.

Biokovo
Planina Biokovo nalazi se blizu obale Dalmacije i pruža prekrasan pogled na more.
Biokovski botanički vrt je također atraktivan za istraživanje raznolike flore.

Plitvička jezera
Nacionalni park Plitvička jezera nudi nevjerojatne staze kroz šume, uz vodopade i jezera.
Često je najbolje posjetiti u proljeće ili jesen kada su boje prirode posebno impresivne.

Risnjak
Nacionalni park Risnjak smješten je u Gorskom kotaru i nudi razne planinarske staze.
Vrh Veliki Risnjak pruža prekrasan pogled na okolne planine i more.

Gorski kotar
Ovo područje nudi raznolike planinarske staze, a posebno su zanimljivi Nacionalni park Risnjak i Bijele stijene. Šume, jezera i planine čine Gorski kotar idealnim za planinarenje.

Medvednica
Blizu Zagreba, Medvednica pruža planinarske staze s kojih se može uživati u panoramskom pogledu na grad. Sljeme, najviši vrh Medvednice, često je odredište planinara.

Prilikom planinarenja u Hrvatskoj, važno je pratiti označene staze, nositi prikladnu opremu, pratiti vremenske uvjete te poštovati prirodu i zaštitu okoliša. Ako niste iskusni planinar, razmislite o vođenju ili pridruživanju planinarskim društvima koja organiziraju sigurna planinarska putovanja. Također, uvijek informirajte nekoga o svojem planu i putu prije nego krenete na planinarenje.

0 0 Glasova
Ocjena članka
Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
107,039FansLike
2,400FollowersFollow
11FollowersFollow
5SubscribersSubscribe

Stiže novi stadion na Maksimiru

Nadbiskup zagrebački Dražen Kutleša, premijer Andrej Plenković i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potpisali su Sporazum o razumijevanju i podršci u vezi rekonstrukcije stadiona na...

Ivo Karlović završio karijeru

Ivo Karlović (44), poznat i kao "Doktor Ivo" ili "Div sa Šalate", objavio je na društvenim mrežama da se oprašta od aktivnog igranja i...

Međunarodni dan materinskoga jezika

Međunarodni dan materinskoga jezika obilježava se svake godine 21. veljače od 2000. godine, s ciljem unapređivanja, učenja i razvoja materinskog jezika, te njegovanja jezične...