Uvjeti korištenja

Dobrodošli na portal theCroats.com, također dostupan putem domena Hrvati.hr.

Naš portal omogućuje korištenje usluga i sadržaja svog portala koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge theCroats.com portala (u nastavku samo portal). Smatra se da su korisnici korištenjem portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti, kao i da prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

Portal polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava kršenje je autorskih prava te je sukladno tomu podložno tužbi.

Uvjeti prenošenja sadržaja

Drugim portalima i internetskim stranicama dopušteno je prenošenje sadržaja portala uz obavezno navođenje portala kao izvora i objavu linka na originalan sadržaj portala. Korištenje fotografija i video uradaka nije dopušteno bez prethodnog dogovora. Ova odredba ne odnosi se na portale s kojima uredništvo ima dogovor u drukčijim uvjetima.

Linkovi na ostale internetske stranice

Portal se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost i theCroats.com ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i izvan theCroats.com portala isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Portal ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Zaštita privatnosti

Uredništvo portala poštuje privatnost korisnika te posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku portal neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom. Portal može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke uredništvo koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Uredništvo se obvezuje kako će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Obveze korisnika

Korisnicima portala strogo je zabranjeno:

– objavljivanje, slanje te razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način

– objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima

– lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe

– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom

– objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane

– svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe – prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

Registrirani korisnici i pravila komentiranja

Registriranjem na portal korisnik je obvezan unijeti istinite podatke, odabrati korisničko ime te lozinku. Korisnici su dužni ponašati se u skladu sa zakonom. Za objavljeni sadržaj pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.
Ukoliko koristi mogućnost objave komentara putem društvenih mreža na portalu, korisnik se obvezuje kako će objavljivati, slati ili primati materijale koji su zakoniti te se obvezuje da neće ni na koji način povrijediti prava drugih korisnika te kršiti bilo koji zakon.
U slučaju neprimjerenih objava, kršenja zakona ili pravila korištenja, uredništvo portala ima pravo bez najave i objašnjenja ukloniti sadržaj. Sve komentare koji krše pravila korištenja i važeće zakone treba prijaviti na mail info (@) theCroats.com .

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Portal zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave. Uredništvo portala ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Kolačići (cookies)

Kako bi internetska stranica bila lakša i ugodnija za korištenje, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malu količinu informacija (cookies). Prema odredbama Europske unije od 25. ožujka 2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak.

Što su kolačići?

Kolačić je skup informacija koje u obliku datoteke na vaše računalo sprema web stranica koju posjetite. Koriste se kako bi internetska stranica dobila informacije o nekim vašim postavkama i ponašanju na internetu (poput e-mail adrese, postavki internetskog preglednika i slično).

Kako onemogućiti kolačiće?

Svaki korisnik sam odlučuje želi li dopustiti pohranjivanje kolačića na svoje računalo. Postavke o pohranjivanju moguće je konfigurirati unutar postavki web-preglednika.Za detaljne informacije o postavkama kolačića odaberite web-preglednik koji koristite.

SPONZORSKI SADRŽAJ

Portal može omogućiti objavljivanje oglasa, reklama kao i sponzoriranog sadržaja, no ne može se smatrati odgovornim za sadržaj objavljen u istim. Za istinitost podataka odgovoran je korisnik koji objavljuje oglas, reklamu i sponzorirani sadržaj.