thecroats.com
hrvati.hr

Srijeda, 21 veljače, 2024

thecroats.com
hrvati.hr

Prosinac18. prosinacSvjetski dan migranata

Svjetski dan migranata

Svjetski dan migranata je dan koji je proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda i obilježava se 18. prosinca svake godine.

18. prosinca 1990. prihvaćen je Konvencija o zaštiti prava migrantskih radnika i njihovi obitelji te se tada podsjeća na doprinos koji su migranti daju u zemlju u kojoj su se doselili. Također se na taj dan podsjeća kako je potrebno poštovati sva ljudska prava.

Cilj je promicanje poštovanja prema migrantima, razumijevanje njihovih uvjeta života te poticanje međunarodne suradnje kako bi se poboljšali njihovi uvjeti.

Migranti su ljudi koji prelaze granice iz različitih razloga, uključujući traženje boljih ekonomskih prilika, bijeg od sukoba, progona ili prirodnih katastrofa.

Ovaj dan također naglašava važnost poštovanja ljudskih prava svih migranata, bez obzira na njihov pravni status. Organizacije diljem svijeta koriste ovu priliku kako bi educirale ljude o uzrocima migracija, potrebama migranata te kako bi potaknule solidarnost i suradnju među zemljama u rješavanju problema migracija.

0 0 Glasova
Ocjena članka
Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
107,039FansLike
2,400FollowersFollow
11FollowersFollow
5SubscribersSubscribe

Stiže novi stadion na Maksimiru

Nadbiskup zagrebački Dražen Kutleša, premijer Andrej Plenković i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potpisali su Sporazum o razumijevanju i podršci u vezi rekonstrukcije stadiona na...

Ivo Karlović završio karijeru

Ivo Karlović (44), poznat i kao "Doktor Ivo" ili "Div sa Šalate", objavio je na društvenim mrežama da se oprašta od aktivnog igranja i...

Međunarodni dan materinskoga jezika

Međunarodni dan materinskoga jezika obilježava se svake godine 21. veljače od 2000. godine, s ciljem unapređivanja, učenja i razvoja materinskog jezika, te njegovanja jezične...