InfoZimski turizam u Hrvatskoj

Zimski turizam u Hrvatskoj

Hrvatska je poznata po svojim obalnim ljepotama, ali također nudi i zanimljive mogućnosti za zimski turizam. Zimski turizam u Hrvatskoj pruža raznovrsna iskustva, od planinarenja i skijanja do uživanja u božićnoj atmosferi gradova.

Evo nekoliko atrakcija i aktivnosti koje možete istražiti tijekom zimskih mjeseci u Hrvatskoj.

Plitvička jezera
Nacionalni park Plitvička jezera, iako je najpoznatiji po svojim jezerima i slapovima, pruža prekrasno iskustvo tijekom zime. Kada je park prekriven snijegom, stvara se bajkovita atmosfera.

Skijanje u Gorskom kotaru
Gorski kotar, planinsko područje smješteno između Zagreba i Jadranskog mora, nudi mogućnosti za skijanje. Skijališta poput Bjelolasice privlače ljubitelje zimskih sportova.

Sljeme
Planina Sljeme, koja se nalazi blizu Zagreba, popularna je destinacija za ljubitelje skijanja i snowboardinga. Tu se održavaju razne zimske sportske priredbe.

Adventi u gradovima
Advent na ulicama gradova je postao vrlo popularan događaj. Gradovi se ukrašavaju lampicama, otvaraju se božićni sajmovi, a organiziraju se različite priredbe i manifestacije. Također, za vrijeme adventa na ulicama i trgovima nalazi se odlična gastronomska ponuda.

Sjeverni Velebit
Ovo planinsko područje nudi prekrasne pejzaže tijekom zime. Hiking i planinarenje mogu biti izazovni, ali nagrađujući način istraživanja netaknute prirode.

Karneval u Rijeci
Rijeka je poznata po svojem zimskom karnevalu, koji uključuje razne događaje, kostimirane povorke, izbor kralja i kraljice karnevala i odličnu zabavu na ulicama. Riječki karneval tradicionalno se održava tijekom razdoblja od sredine siječnja do sredine veljače, s vrhuncem događanja obično u veljači, ovisno o datumu koji se mijenja svake godine.

Prije planiranja putovanja, preporučujemo provjeru aktualnih informacija i događanja kako biste osigurali najbolje iskustvo tijekom vaše posjete.

0 0 Glasova
Ocjena članka
Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
120,254FansLike
2,382FollowersFollow
11FollowersFollow

Festival balona

Početak rujna već je tradicionalno rezerviran u kalendarima tisuća posjetitelja za najšareniji festival Hrvatske, onaj balona na vrući zrak. Baloni na vrući zrak letjelice...

Festival sira u Svetvinčentu

Festival sira koji se održava sredinom mjeseca rujna okuplja najbolje sirare, zaljubljenike u sir a i ostale gastronomade. U središtu južnog dijela Istre na...

75. Dubrovačke ljetne igre 2024.

Jubilarne 75. Dubrovačke ljetne igre, koje će se od 10. srpnja do 25. kolovoza održati na različitim ambijentalnim lokacijama grada, tijekom 47 festivalskih dana,...

25. Fiumanka

Rijeka i njezina luka ponovo će postati mjesto susreta mnogobrojnih nautičara na međunarodnoj jedriličarskoj manifestaciji koja u najsjevernijem jadranskom zaljevu, iz godinu u godinu...

Koncertno ljeto na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku

Tvrđava sv. Mihovila, prepoznatljivi simbol Šibenika, već je deset godina i tvrđava dobre glazbe! Smještena na vrhu brda s pogledom na Jadransko more i...