thecroats.com
hrvati.hr

Srijeda, 21 veljače, 2024

thecroats.com
hrvati.hr

InfoZimski turizam u Hrvatskoj

Zimski turizam u Hrvatskoj

Hrvatska je poznata po svojim obalnim ljepotama, ali također nudi i zanimljive mogućnosti za zimski turizam. Zimski turizam u Hrvatskoj pruža raznovrsna iskustva, od planinarenja i skijanja do uživanja u božićnoj atmosferi gradova.

Evo nekoliko atrakcija i aktivnosti koje možete istražiti tijekom zimskih mjeseci u Hrvatskoj.

Plitvička jezera
Nacionalni park Plitvička jezera, iako je najpoznatiji po svojim jezerima i slapovima, pruža prekrasno iskustvo tijekom zime. Kada je park prekriven snijegom, stvara se bajkovita atmosfera.

Skijanje u Gorskom kotaru
Gorski kotar, planinsko područje smješteno između Zagreba i Jadranskog mora, nudi mogućnosti za skijanje. Skijališta poput Bjelolasice privlače ljubitelje zimskih sportova.

Sljeme
Planina Sljeme, koja se nalazi blizu Zagreba, popularna je destinacija za ljubitelje skijanja i snowboardinga. Tu se održavaju razne zimske sportske priredbe.

Adventi u gradovima
Advent na ulicama gradova je postao vrlo popularan događaj. Gradovi se ukrašavaju lampicama, otvaraju se božićni sajmovi, a organiziraju se različite priredbe i manifestacije. Također, za vrijeme adventa na ulicama i trgovima nalazi se odlična gastronomska ponuda.

Sjeverni Velebit
Ovo planinsko područje nudi prekrasne pejzaže tijekom zime. Hiking i planinarenje mogu biti izazovni, ali nagrađujući način istraživanja netaknute prirode.

Karneval u Rijeci
Rijeka je poznata po svojem zimskom karnevalu, koji uključuje razne događaje, kostimirane povorke, izbor kralja i kraljice karnevala i odličnu zabavu na ulicama. Riječki karneval tradicionalno se održava tijekom razdoblja od sredine siječnja do sredine veljače, s vrhuncem događanja obično u veljači, ovisno o datumu koji se mijenja svake godine.

Prije planiranja putovanja, preporučujemo provjeru aktualnih informacija i događanja kako biste osigurali najbolje iskustvo tijekom vaše posjete.

0 0 Glasova
Ocjena članka
Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
107,039FansLike
2,400FollowersFollow
11FollowersFollow
5SubscribersSubscribe

Međunarodni dan materinskoga jezika

Međunarodni dan materinskoga jezika obilježava se svake godine 21. veljače od 2000. godine, s ciljem unapređivanja, učenja i razvoja materinskog jezika, te njegovanja jezične...

Na današnji dan 2021. umro je legendarni Zlatko Saračević

Na današnji dan 2021. godine umro je legendarni Zlatan "Zlatko" Saračević, hrvatski rukometaš i rukometni trener. S jugoslavenskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom...

Vrbske žrtve – 20. veljače 1935.

Vrbske žrtve je događaj u Brodu (danas Slavonskom Brodu) koji se dogodio 20. veljače 1935. godine kada su hrvatski seljaci iz Gornje Vrbe i...